satranç oyna

2 Kişilik Satranç Oyna

2 Kişilik Satranç Oyna, Zeka geliştirici oyunlardan en çok tercih edilen hiç şüphesiz satranç oyunudur. Satranç oyununda yapılacak olan hamlenin el sana gelmeden önce tespit edilmesi ve üç hamle sonrasının tam olarak düşünülmesi şarttır. Satranç bir oyun olmasının yanı sıra aynı zamanda düşünme sporudur. Zor bir oyundur ve analitik düşünme kabiliyetini artırdığı için çocuklar üzerinde son derece etkili bir oyundur. Ülkemizde okullarda ve özel kurslarda satranç eğitimleri verilir ve turnuvaları düzenlenirken, son dönemlerde internet ortamında da satranç oyunları oynanır.

2 kisilik satranç
2 kisilik satranç

2 Kişilik Satranç

Satranç oyununda temel amaç şahı korumak, karşı tarafı mat etmeyi sağlamak için gerekli olan hamleleri yapmaktır. Satranç strateji ve mat şekilleri bilinerek oynanıldığında son derece etkili ve bilinçaltına işleyen bir oyundur. Satranç diğer oyunlarından farklı bir yapıya sahiptir. Satrançta bulunan her bir objenin farklı bir şekli ve görevi vardır. Satranç oyununda temel amaç şahı mat yapmaktır. Şah satranç oyununun temel karakteri olmasına rağmen, oyunu kazanmada hiçbir artısı olmayan bir karakterdir. Her yöne bir kale ilerleyebilen şahı diğer oyuncular korur. Satranç oyununun en gerçekçi karakteri vezirdir. Vezir istediği her yöne, sağ, sol, yatay, dikey, üst, alt olarak ilerler ve oyunda her iki takımda birer tane vezir bulunur.

2 Kişilik Satranç Oyunu

2 Kişilik Satranç Oyunu, Ancak satranç oyununda bilge kişiler oyunu kazanmak için veziri en son devreye koyarlar. Satranç oyununun önemli objelerinden biri de kaledir. Kale oyunda iki takımda da ikişer tanedir ve şahı korumada kullanılır. Kale yalnızca yatay ve dikey olarak ilerler. Fil karakteri iki takımda da ikişer tanedir. Her yöne çapraz ilerleyen temel karakterlerden biridir. Satrançın vezirden sonra gelen en önemli karakteri attır. At oyunda her iki takımda da iki tanedir ve her yöne L çizer. Piyon oyundaki en küçük objedir. Piyonlar şahı korumak ve zaman kazanmak için kullanılır. Piyonun azalması oyunun kötü gidişat içinde olduğunun göstergesidir.

Satranç oyunu, dama benzeri kareli bir yüzey üzerinde siyah ve beyaz satranç taşlarıyla oynanır. Rakibi mat etmek için tüm hamleler düşünerek yapılmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye'nin En Zeka Gerektiren Oyunu Olan Satranç Oynama Sitesi